Smörrebröd med spättafilé

le7pxd9rbQFSxavhSVxDw8EVQJoDy6g4jaS6u0SfQa0

Man kan säga att det blev en SCO= Scandinavian Cross Over,  till lunch idag. Smörrebröd med remouladsås med Danska förtecken, Linieaqvavit från Norge och Svenskt Mariestads Öl samt hembakat bröd.

Stekte spättafiléerna igår som jag tog fram från kylen och ställde på 80 graders värme i ugnen. Likaså hade remouladsåsen fått dragit till sig alla smaker sedan igår. Den gjorde jag så här. Tog en tsk Colmans senapspulver och löste upp i lite vatten. Tillsatte vanlig senap, hade skånsk söt tillhands och rörrde ut i gräddfil eller creme fraische och lite majonäs. Smakade av med salt, peppar och lite curry. Tillsatte inlagt gurka eller liknande. Jag hade en burk med inlagd squash som jag finhackade och sedan ett par skedar inlagd capris som jag också hackade i mindre bitar. Rörde ihop alltsammans och ställde i kylen.

Serverade ett par smörade brödskivor med sallad, spättafiléerna, remouladsåsen, en citronklyfta och en dillvippa. En iskall Linie Aqvavit och en god öl = härlig lördagslunch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.