Stekta marinerade portionsbitar av laxfilé och serverade med penne i purjolök och grädde.

Kryddade portionsbitar av laxfilé med en salt- och sockerblandning och skedade över den asiatiska bassåsen*). Lät de ligga framme på en tallrik en knapp timma innan jag stekte i rätt het panna. Tog ur laxbitarna och höll de varma. Lade i purjolöksbitar i pannan och stekte lätt och spädde med grädde och smakade av med salt och peppar. Vände ned den nykokta pastan i lök- och gräddröran och lade sedan upp på tallrikar med laxbitarna ovanpå. Så lite sallad och tomater också!
*) Blanda 2 delar ostronsås, 1 del kinesisk soja (den ljusare typen, inte den som är mörk och trögflytande), 1/2 del fisksås och 1/2 del strösocker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.