Rosastekt ankbröst med krämig potatisgratäng.

Enkelt och gott en lördagskväll i dessa coronatider. Ankbröst från frysen som fått tina och bli lite rumsvarmt. Kryddat med mitt egna sellerisalt, nymalen svartpeppar och några chiliflingor. Rutade fettsidan innan jag gned in med kryddorna. Stekte först med skinnsidan nedåt i het panna utan tillsatt fett. Vände och tillsatte smörolja och lät steka på medlevärme medan jag vände och öste om vartannat. Lät gå i pannan till ca 55 grader i innertemperatur för att sedan vila under folie i 10 minuter. Skare i tunna skivor och serverade med en riktigt krämig potatisgratäng, några spenatblad och lite råkostrester från fredagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.