Wokad kyckling med grönsaker

Fick god användning av kursen i Asiatisk matlagning som jag var på för en tid sedan. Två bra knep, dels en bassås som man kan använda till både marinering och till smaksättning av wokad mat. Det är 2 delar ostronsås, 1 del kinesisk soja (den ljusare typen, inte den som är mörk och trögflytande), 1/2 del fisksås och 1/2 del strösocker.
Blanda iordning en burk och ha på lut i kylen, står sig i evigheter.
Det andra knepet var att pudra över kött, fläsk eller kyckling med potatismjöl och vända runt ordentligt i samband med marineringen eller kryddningen innan man ska woka. Potatismjölet gör att köttet inte släpper vätska när man wokar, vilket annars är vanligt att det gör.
Här har jag först wokat bitar av skinn-och benfritt kycklinglår, sedan frysta wokgrönsaker och sist nudlar, allt sedan blandat och smaksatt med bassåsen. På toppen tillsatte jag ett flarn av rostat kycklingskinn som jag först kryddat med salt, paprikapulver och svartpeppar innan jag rostade skinnet i 200 graders ugn på bakplåtspapper i ca 15 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *