Kyckling piccata

Fredagsgott, kyckling piccata med tomatsås.
Bankade ut skinn- och benfria kycklinglår, kryddade med lite chiliflakes och svartpeppar och ställde u kylen tills det var dags att steka.
Saltade på båda sidor av köttet, vände i mjöl, doppade i uppvispat ägg och vände sist ner i en blandning av riven parmesan och ströbröd innan de åkte ner i pannan och stekte i olja till fin färg på båda sidor. Fick sedan gå färdigt i 175 graders ugn. Serverade med tomatsås som jag gjort tidigare av lite socker i botten på kastrullen som fick smälta med finhackad lök, riven vitlök och en klick smör. Därefter i med krossade tomater, salt, nymalen svartpeppar och torkad basilika. Mixade till en slät god sås som sedan fick stå på svag värme, utan lock, och mogna. Dessutom kokta delikatesspotatis som jag snurrat runt med smör och persilade.
Picklad rödkål fick stå för syran och riven broccoli blev det gröna ovanpå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.