Laxjärpar med ärtor och kokt potatis

Järpar kanske inte är rätta ordet, jag gjorde iaf biffarna med den formen. Hackade lite svans och puts från en laxfilé så fint jag kunde med kniv, kryddade med salt, nymalen svartpeppar och en sked hovmästarsås som jag hade i kylen. Tillsatte lite ströbröd i färsen också och rörde om ordentligt och ställde i kylen någon timma.

Kokade upp lite grönsaksbuljong och tillsatte grädde och en klick smör. Lät sjuda och reducera något, strax innan serveringen tillsatte jag de frysta ärtorna och lät sjuda mjuka varefter jag mixade ärtorna till en tunn puré eller tjock sås, smaksak, och smakade av med lite vinäger.

Formade färsen till järpar och vände i ströbröd innan de fick steka i panna på spisen.

Serverade järparna med ärtorna och kokt potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.