Fisksoppa med wasabikräm

Ännu en mustig soppa/gryta med gösfilé och lite andra godsaker. Skar en rödlök i rätt grova bitar och stekte lätt medan jag skar en bit röd spetspaprika i ätstora bitar samt likaså ett par potatisar och en bit squash som också åkte ner i grytan tillsammans med en fiskbuljongtärning. Lät allt steka en stund innan jag slog över grädde och vatten som fick sjuda tills potatisbitarna mjuknat. Tillsatte saffran som jag mortlat tillsammans med lite salt. Lade ner bitar av vit fiskfilé (jag hade gösfilé) som fick bli precis färdig innan jag serverade i varma tallrikar. Om inte det var nog toppade jag med smörstekta kantareller och en kräm gjord av majonnäs, créme fraiche och en klick wasabi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.