Rödingbakelse på potatispuré med tunnhyvlad polkabeta, sesamemulsion och citronsyrade morotsstrimlor.

Hade en fin röding i frysen som jag filéade och kryddade med salt- socker- och citroncest. Ställde i kylen tills det var middagsdags.
Eftersom fiskfiléerna var lite trasiga fick det bli bakelser av dem, snurrade ihop lagom portionsstora bitar och lade i smord ugnsform. Strödde sesamfrön över och lade en smörklick på varje fiskbakelse. Bakade i 140 graders ugn tills de var lagom genomkokta.
Serverade fisken på potatispuré, tunnhyvlad polkabeta med sesamemulsion och citronsyrade mototsstrimlor (hyvlade morotsstrimlor på mandolin och lade över i en blandning av citronsaft och socker där de fick ligga i en knapp timme)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.