Bräserad oxsvans med potatis- och rotfruktspytt och mustig sås

Vände i mjöl
Stekte i smörolja och lade sen över i kastrull
Fräste rotfrukter och lök innan jag slog över i kastrullen med oxsvansbitarna
Det läckra resultatet

Smörgåstårtans dag till trots (13/11) fanns något helt annat på min agenda för kvällens middag. Jo, det var oxsvans som jag påbörjade tillagningen av redan på förmiddagen. Sköljde av i kallt vatten, torkade med hushållspapper, vände runt i sellerisalt och sedan vetemjöl.
Fräste i smörolja och lade över i gryta/kastrull. Fräste tärnad rotselleri, morot, kålrot, lök och finhackad vitlöksklyfta och hällde över i grytan. Slog på rödvin och vatten så det täckte samt svartpepparkorn, vitpepparkorn och lagerblad och lät sjuda i sisådär en 6 timmar, sköter sig helt självt så se bara till att det sjuder, jag körde på 2:ans läge på plattan.
Tog upp det möra köttet och lade över på ett fat, silade av skyn och reducerade den innan jag använde den som bas i en riktigt mustig sås som jag smakade av med lite salt och balsamvinäger samt mörkade ner den lite med sockerkulör. Lade tillbaka köttet i såsen och lät det bli varmt.
Serverade köttet med såsen och en rotfruktspytt som jag stekte av tärnade bitar av rotselleri, kålrot, morot, rödlök och potatis. Det här här himmelskt gott, blev heller inte sämre av att ackompanjeras av en flaska Amarone.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *