Stekt lax med lila svartkål

Återigen lite fredagsgott utan pretentioner. Stekta laxfilébitar som jag kryddade med havssalt och en höstkryddblandning och stekte i torr och het panna. Hade lila!? svartkål i mitt just nu rika grönsakslager. Rev av det spröda på kålen från stjälkarna, sköljde och centrifugerade i salladsslungan innan jag lade i ugnsform, ringlade kallpressad rapsolja över och blandade i flingsalt. Körde i 200 graders ugn en stund tills kålen fått lite krisp på ytan, rörde om och körde en stund till.

Värmde också upp rester av ugnsbakad potatis och kokta ärtor som jag serverade till laxen och den ugnsbakade kålen. Ringlade en senapsdressing över och strödde lite rostade solros- och sesamfrön på toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *