Laxburgare på picklade vitbetor med dillpotatispure’.


Bara enkel husmanskost men upplagt lite extra festligt så här en tisdag kväll.
Använde putset från ett par laxfiléer. Skar putset i små bitar och mixade sedan något så bitarna finfördelades men inte så de blev mos. Blandade sedan i ett ägg, salt, nymalen vitpeppar, sweet chilisås, fransk och skånsk senap och lite ströbröd. Ställde i kylen en stund medan jag förberedda tillbehören. Hyvlade vitbetorna, går naturligtvis lika bra med polka- eller gulbetor, i tunna skivor på mandolin. Kokade upp en 1-2-3 lag och slog sedan över de hyvlade betorna och lät stå och svalna.
Gjorde burgare av laxfärsen och stekte färdigt i smörolja på medelvärme.
Serverade burgarna på de picklade betorna med klickar av potatispurén och tomatbitar runt på tallriken. Riktigt smarrigt var det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *