Ångbakade kycklinglår och betor med dillsås

Ikväll fick både kycklinglåren, skinn och benfria, som säljs under begreppet kycklinglårfilé och tillbehören bakas i ångugnen. Tidigare idag fick kycklingbitarna en dust av mitt hemgjorda sellerisalt (grovt salt som mixats tillsammans med den ugnstorkade blasten från rotselleri, gör en sån laddning varje höst då rotsellerin säljs med blast och hela härligheten på Bondens marknad). Kycklingbitarna fick sedan ligga i kylen ett par timmar under eftermiddagen.

Tvättade ett knippe gulbetor och primörmorötter, delade i något så när lika stora bitar, lade i rostfritt kärl utan smör eller kryddor. Sedan fick både den kylskåpskalla kycklingen och rotfrukterna baka en knapp timma i 96 graders ånga. Tog ut ur ugnen och konstaterade att både kycklingen och rotfrukterna var perfekt tillagade. Av vätskan som bildats av både rotfrukterna och kycklingen gjorde jag en dillsås. Det var så fina smaker och färg i spaden så det behövdes bara lite hackad dill och en skvätt vinäger, så en bottenredning förstås men ingen annan smaksättning. Lite minitomater och gurkskivor fick ackompanjera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *