Zucchinibiffar, cannelloni och primörmorötter!

Tro det eller ej, vegetariskt så här på piglördagskvällen. Gjorde biffar av zucchini som jag rev på det grova på rivjärnet, saltade och lät vattna ur en stund. Pressade ur så mycket vätska jag kunde i en sil och lade rivet i en bunke. Tillsatte vetemjöl, ägg, finhackad chili och salladslök, riven parmesan, salt, torkad oregano och lite ströbröd. Stekte i olja och höll på värme i pannan.

Cannelonin lade jag i en smord form, kokade en bechamelsås som jag spädde med en burk krossade tomater, slog över cannellonin och lät stå en stund innan jag strödde lite riven parmesan över och körde i 190 graders ugn i ca 30 minuter.

De fina primörmorötterna med blast tvättade jag och skar längs med och körde i smörolja i panna på spisen med flingsalt och lite av den bästa balsamvinägern över som jag hade på lager.

Serverade med ett par små skedar ricottaost, god olivolja och nymalen svartpeppar över. Jodå, en flaska gott rödvin passade utmärkt till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.