Blåmusslor med spagetti

Eller ”Spaghetti alle cozze” på italienska som kan kanske ska använda när det är pasta med i spelet. Jo jag vet, pastan kom till Italien från Kina, det var Marco Polo som förde den med sig hem från sina upptäcktsresor i Asien bl.a.

Skrubbade musslorna och tog bort ”skägget”, gjorde hälsokontroll på musslorna som inte fick godkänt den här gången. Mer än hälften stängde sig inte när man knackade på dem så de åkte väck vid första gallringen. Fräste gul hackad lök och vitlök i olja, spädde med vitt vin och tillsatte ett par skedar salt. Lät det koka upp ordentligt och lade sen i musslorna och satte på locket. Skakade kastrullen då och då och lät sjuda, lättade på locket och rörde om så alla musslorna garanterat fick ”smaka” vinet. Det är är snabbmat så hela kokprocessen pågår inte mer än några minuter eller tills musslorna öppnat sig. Då kommer andra hälsokontrollen av musslorna, de som inte har öppnat sig åker i slasken och de var faktiskt en hel del som gjorde det också. Tror att det bara var 25% av musslorna som var ätbara.

Nåväl, serverade musslorna med lite av spadet med nykokt spagetti, lite olivolja och persilja på toppen. En god och välstämd Valpolicella passade utmärkt till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *