Spenat- och ricottalasagne

Vegetariskt ikväll, ett pkt djupfryst bladspenat (400 gr) fick fräsa i olja med en grovhackad gul lök och ett par finhackade vitlöksklyftor. Fick småsjuda under lock tills spenaten tinat och blivit genomvarm. Kryddade med salt, nymalen svartpeppar och riven muskot efter behag. Lät svalna en stund innan jag blandade ut med ricottaost och lite riven fetaost. Smakade av med salt och peppar igen.

Lade färska lasagneplattor i botten på en smord ugnsform, bredde ut spenat- och ricottasmeten på lasagneplattorna och varvade lasagneplattor och ricattosmet och avslutade med ett lager smet. Rev ordentligt med hårdost över och ugnsbakade i 200 grader tills lasagnen fått fin färg.

Serverade lasagnen med tomater i tärningar i en lag av olivolja, vinäger, salt och italiensk salladskrydda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.