Parmesanpanerad gösfilé med smör- och salviasvängd potatis och ärtpuré

Tinade fryst gösfilé och skar i portionsbitar. Saltade och vred ett par varv med vitpepparkvarnen över fisken. Vispade upp ett ägg i en djup tallrik, rev parmesanost och tog fram mjöl och dubbelpanerade, dvs först vände i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och sist vände jag runt fiskbitarna i parmesanosten och stekta på medelvärme.

Kokade upp buljong till de frysta ärtorna. Hällde över de otinade ärtorna i den kokande buljongen och lät det sedan få ett uppkok, vred av värmen och lät stå medan jag fixade lite annat. Hällde av buljongen (sparade undan för framtida bruk) och mixade ärtorna med en skvätt grädde, en sked ramslöksmajonnäs, lite champagnevinäger, nymalen vitpeppar och smakade sist av med salt.

Serverade den nystekta gösfilén med ärtpurén och potatisklyftor som jag först kokat och sedan svängt runt med smör, flingsalt och grovt skuren salvia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.