Rimmad, förkokt och grillad griskind med min Spanska Alsacepotatis

Om inte det godaste så är det i alla fall 10 i topp. Rimmade griskind i 10% saltlag i ca 3 dygn. Hällde av lagen och kokade upp, skummade och sjöd sedan med kryddnejlika, svartpeppar, purjolök, lagerblad och morot i ca 1,5 – 2 tim. Lät svalna i koklagen. Lade i plastpåse i kylen tills det var dags för grillning.

Silade av kokspedet och sparade i burk i kylen. Kokade en glaze på olja, passerad tomat, worcestershiresås, soja, sirap, nymalen svartpeppar, och ett par skedar av kokbuljongen från köttet. Lät sjuda ned till hälften ungefär.

Skar vitkål i strimlor/bitar och brynte i olja med små bitar av serranoskinka. Vred ett par varv med svartpepparkvarnen och hällde på ett par dl vit Rioja. Lät sjuda till vinet ångat bort. Blandade vitkål- och skinkröran med potatismos som jag gjort på vanligt vis, dvs kokt potatis, varm mjölk, smör, salt och nymalen vitpeppar.

Grillade griskinderna och glazade runtom. Lät också ett par tomathalvor gå med i grillen med lite olivolja, flingsalt och timjan på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.