Pannstekt laxfilé på fattigmanspotatis och puread morot

Saknas lite grönt och rött här ser jag, men så kan det bli ibland. Hade en bit laxfilé som jag delade i portionsbitar. Tog bort skinn och de mörka under skinnet, smorde laxbitarna med olivolja, saltade och pepprade och lät sedan vila medan jag fixade potatis och morotspurén.

Potatisen skar jag i tunna skivor och stekte i olja med bitar av purjolök. Saltade och vred över svartpeppar från kvarn. Lät det hela få färg och slog sedan på lite vatten som fick sjuda potatisen och löken och lagom när vätskan kokat bort var potatisen färdig. Fattigmanspotatis är ett vanligt spanskt tillbehör till både kött och fisk, ”patata povre”.

Kokade morot i bitar i rätt saltat vatten. När morötterna mjuknat hällde jag av vattnet och mixade morötterna med några klickar smör och lite grädde till angenäm konsistens. Smakade av med salt och peppar.

Stekte laxen i het panna och lät den sedan gå färdigt på medelvärme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *