Hängmörad biff med rödbetsgnocchi

Alla hjärtans dag blev det lite extra godis till kvällen. Hade köpt två skivor riktigt fin hängmörad biff från Carlström som legat framme och blivit rumstempererad medan jag pysslade med rödbetsgnocchin. Hade fått idén till rödbetsgnocchi via sidan Tasty på Facebook, jäkligt kreativ sida med massor av inspiration.

Mixade kokta rödbetor med ägg, riven parmesanost till en slät smet. Rev ett par kokta potatisar i en form, tillsatte rödbetssmeten, saltade och pepprade och rörde om ordentligt. Tillsatte sedan mjöl i smeten, lite i taget. Rörde om tills det blev en hanterbar deg. Lät vila en stund så mjölet hann svälla, gjorde sedan små kluttar av degen, jag är ingen tålmodig typ så det blev inga konstverk direkt. Kokade sedan gnocchin, lite i taget, i saltat kokande vatten. De är färdiga när de flyter upp.

Stekte biffarna efter konstens alla regler och lät dem vila på ett skärbräde. Stekte gnocchin i rikligt med smör som gärna fick bli lite nötigt innan jag la ner gnocchin, saltade och lade i ett pass salviablad och strödde lite flingsalt över. Serverade sedan gnocchin med smöret, biffen, riven parmesan och grönsallad.

Så ett väldigt passande vin till förstås!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *