Krabblasagne med spenat och smörsås (beurre blanc)

Vi hade gäster igår och det här var varmrätten som bjöds. Rensade och pillade ur allt gott ur några krabbor, lite pillgöra men vad gör man inte för att det ska bli riktigt smarrigt. Lade lite av kloköttet åt sidan för att ha på toppen av lasagnen vid serveringen. Gjorde en bechamelsås och tillsatte krabbköttet samt riven ost. Smakade av med lite hummerfond på flaska, salt, svartpeppar och en skvätt vitvinsvinäger. Varvade goda krabbsåsen med lasagneplattorna ock strödde riven ost ovanpå. Körde i 220 graders ugn i ca 20 minuter (eller efter anvisningarna för lasagneplattorna du använder).

Serverade lasagnen på varma tallrikar med färsk spenat som jag kokat lätt och hällt av och smaksatt med salt, lite riven muskotnöt och en klick smör. Dessutom en smörsås (beurre blanc) som jag smaksatt med salt, skuren gräslök och forellrom. Lade lite krabbkött på toppen och rev rostade macadamienötter över spenaten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *