Stekt mälargös, kokt potatis, romsås och frasiga grönkålschips.

Lätt och snabbt men ändå lite lyxigt. Ibland gör jag genvägssås, dvs kokar ner vatten och en buljongtärning av lämplig sort, låter den koka ner så det bara återstår en liten koncentrerad skvätt kvar i kastrullen, då häller jag på grädde och låter sjuda försiktigt så det blir en ganska tunn sås. Smakade av med en skvätt vitvinsvinäger och i det här fallet tillsatte jag också ett par teskedar röd kaviarmix. Sköljde och torkade grönkål och rev i bitar från de hårda stjälkarna. Körde sen grönkålen med olja och flingsalt i 190 graders varmluftsugn, vände runt grönkålen då och då och passade så de inte blev brända. Tog ur ugnen när den kändes frasiga.

Stekte så gösfiléerna och kryddade med salt och nymalen vitpeppar. Lade upp kokt potatis med såsen över och lade den nystekta fisken ovanpå och den frasiga grönkålen runt om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.