Ugnsbakad torskrygg, potatis-och palsternackspuré och rödvinssky med bacon

Inspirerad av @ipatriciaskok, som är en duktig matkreatör från Umeå, lagade jag ugnsbakad torskrygg igår kväll, började med att salta på fiskbitarna och ställde dem i kylen ett par timmar innan det var dags för tillagning.

Skalade schalottenlök och delade i halvor, strimlade lite bacon och stekte lök och bacon långsamt i smör med lite salt och en nypa socker. När lökarna mjuknat något hällde jag över ett par dl grönsaksbuljong och en dl rödvin. Lät sjuda en stund och smakade av sältan och syran. Redde av med majsstärkelse utrört i lite vatten så skyn blev lite simmig.

Bakade av torskryggen i portionsbitar i 150 graders ugn med en klick smör ovanpå och körde till fisken var knappt färdig. Ställde att vila en stund medan jag puréade potatis och palsternacka. Serverade den ugnsbakade torsken på purén med lök-, bacon- och rödvinsskyn runtom med några minitomater och lite kryddgrönt på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.