Panngrillad flankstek på potatis-och rotfruktspytt med rödvinssås

Nu kom de nyskördade rotfrukterna på tallriken igen, i form av pytt på råstekt potatis, palsternacka, gul lök och morot i tärningar. Flanksteken fick ligga i rumstemperatur ett par timmar, kryddade den sedan med sellerisalt och smorde in med vitlöksolja. Hettade upp en grillpanna på riktigt hög värme och stekte flanksteken i pannan. Lät den gå till önskad innertemperatur och lät den sedan vila medan jag gjorde rödvinssåsen  av lite buljong, rödvin, balsamvinäger och en nypa socker. Redde av med majsenastärkelse utrört i kallt vatten. Serverade på tallrikar med frasig sallad i botten, pytten ovanpå och köttet skuret i tunna skivor på toppen. Draperade med såsen som också fick rinna ner över pytten. Ett mustigt rödvin, samma som i såsen, blev en god kombo till lördagskvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.