Ugnsstekta kycklingklubbor och rester av d:o

 

Av ett paket kycklingklubbor blev det två middagar/lunchlådor. Kryddade på rätt bra och ugnsstekte klubborna till de blev ordentligt genomstekta. Ben- och lårkött blir inte torrt så lätt så därför gör det inte så mycket om man översteke dem lite.

Serverade de första klubborna nystekta till en enkel sallad med melon, blandade bönor och gurka. Resten av klubborna lade jag i kylen i en skål tillsammans med spadet från ugnsformen.

När jag sedan skulle göra ordning resterna tog jag fram skålen och körde lätt i mikron så att skyn och fettet blev flytande igen. Tog bort köttet och skummade av det mesta fettet från skyn. Fräste lätt en finskuren lök och gjorde en bottenredning, tillsatte skyn och en skvätt vatten samt grädde, smakade av med lite vitvinsvinäger och curry och lät sjuda en stund med delar av kycklingklubborna som fick bli varma i såsen. Serverade med kokt ris och sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.