Hagbykyckling med ugnsbakade rotfrukter och gurksås

Varje dag är en del av livets universitet, fick inspiration av ett inlägg igår på fb från Leif Lifberg som serverade en stekt gös med gurksås som han i sin tur lärt av mästerkocken Kent Sandin, tidigare bl.a. ledare för juniorkocklandslaget på Haga Slott utanför Enköping.

Eftersom det som passar bra till stekt fisk också passa bra till d:o kyckling fick det bli gurksås redan till kvällen. Fick en hint av Leif om hur man gjorde den goda och enkla gurksåsen. Grönsaksbuljong (hemgjord buljong, från tärning eller pulver), grädde, lätt mixad slanggurka fick sjuda en stund, smakade av med salt, vitpeppar från kvarn, en liten skvätt vit balsamvinäger och därefter redde jag av med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Rundade av med en klick smör och serverade till det stekta och skivade kycklingbröstet på ugnsbakade potatisklyftor, morotsstavar och halvor av färsk rödlök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *