Currykryddad nötfärs- och potatisgryta.

Tillfälligheten gör tjuven heter det ju, det är nog samma sak med hur maträtter kommer till. Hade lite gott om gammal potatis hemma så potatis var alltså grundingrediensen, den tillsammans med lite nötfärs och en grovhackad gul lök! Fräste först lök och nötfärs, kryddade med sellerisalt, svartpeppar och curry efter behag, skalade och skar potatisen i ätvänliga bitar. Tillsatte potatisen i kastrullen med den frästa färsen, rörde om och hällde i en skvätt avslagen öl i från kylen samt grädde. Lät sjuda under lock tills potatisen mjuknat, tog av locket och lät sjuda ytterligare en stund tills grytan fått bra konsistens. Serverade grytan med romansallad och svenska tomater i klyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.