Ugnsbakad torskrygg, sötpotatismos och stekt Vätternsparris

Nationaldagsmiddag på tu man hand med kära hustrun:-). Saltade de tinade torskryggbitarna och lade i smord ugnsform, en klick smör på varje fiskbit och sedan i 170 graders ugn till en innertemperatur om 50 grader. Hade skalat och kokat sötpotatis i bitar i saltat vatten. Mosade med vispen och blandade med salt, nymalen vitpeppar, Bregott (smör) och grädde, höll på värme. Skalade den vita Vätternsparrisen och bröt bort den nedersta delen på varje sparris. Stekte i panna med smör och saltade lätt.

Serverade den ugnsbakade torskryggen på sötpotatismoset med den stekta sparrisen på toppen. Kantade tallriken med små tomathalvor och färska basilikablad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.