Järpar från Balkan (Chivapchichi) med kikärtssallad och gorgonzola

Man kan väl kalla de järpar från Balkan!? Chivapchichi är stört omöjligt att stava till utan att kika på nätet eller i receptboken. Nåväl, jag hade nötfärs som jag kryddade med salt, nymalen svartpeppar, mald spiskummin, mortlade korianderfrön, pressad vitlök, riven schalottenlök och blandade med ett ägg, lite finhackade oliver och chili efter behag. Oljade händerna och rullade färsen till järpar och stekte i het oljad panna så de fick lite yta och färg. Vred sedan ner värmen och lät dem bli genomstekta. Med fördel sätter man på kolgrillen och grillar järparna för lite mera komplex smak av eld och rök!

Serverade järparna till en sallad av kikärtor, romansallad, rädisor, gurka och tomat som fått svänga runt i lite olja, citron, salt och nymalen peppar. Ovanpå lite västerbottenost i bitar och en sked gorgonzola, detta i brist på get- eller fårost i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.