DeCecco Pappardelle med gorgonzolasås och långbakad bogblad av gris

Med ett långbakat bogblad kan man göra mycket gott, provade idag att göra en gorgonzolasås  med skyn från det ugnsbakade köttet. Köttet hade jag kryddat med sellerisalt och peppar och bakat i 150 graders ugn i 4-5 timmar, när det återstod en timme ringlade jag över lite sirap som fick glasera ytan.

Värmde bogbladet i ugnsformen, plockade av det möra köttet och silade ifrån skyn. Gjorde en bottenredning, spädde med skyn och grädde, smaksatte med gorgonzola, salt och nymalen svartpeppar efter behag.

Serverade nykokta pappardeller med såsen, förvällda haricot verts , det plockade köttet och riven parmesan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.