Det är bara fantasin som sätter gränser, det gäller i hög grad hur kyckling och kycklingdelar kan varieras. Hade ett pkt kycklingklubbor där jag delade varje klubba i två delar (delade mitt i leden mellan lår och ben). Gjorde iordning en marinad av ostronsås, tamarindpasta och fisksås som jag vände ner kycklingbitarna i ett par timmar innan jag skulle tillreda dem. Strödde över sesamfrön och körde sedan de marinerade kycklingbitarna i 190-200 graders varmluftsugn i ca 50 minuter.
Skar varsin skiva, ca 1,5 cm tjock, av ett blomkålshuvud som jag först putsat. Stekte blomkålsskivorna i rätt varm panna på båda sidorna i smörolja och kryddade med citronpeppar. Hällde på lite vatten och lät bräsera en stund så blomkålen mjuknat lite.
Hyvlade palsternacka i tunna långa skivor på mandolin. Lade i ugnsform med olja och lite flingsalt och lät gå samtidigt med kycklingen i ugnen tills den fick lite färg. Serverade den ugnsstekta kycklingen på den bräserade blomkålen med palsternackan på toppen. Hade också en sked bea (inte hemslagen) och några tomathalvor vid sidan.