Ugnsstekta kycklingklubbor med bräserad blomkål och rostad palsternacka

Det är bara fantasin som sätter gränser, det gäller i hög grad hur kyckling och kycklingdelar kan varieras. Hade ett pkt kycklingklubbor där jag delade varje klubba i två delar (delade mitt i leden mellan lår och ben). Gjorde iordning en marinad av ostronsås, tamarindpasta och fisksås som jag vände ner kycklingbitarna i ett par timmar innan jag skulle tillreda dem. Strödde över sesamfrön och körde sedan de marinerade kycklingbitarna i 190-200 graders varmluftsugn i ca 50 minuter.

Skar varsin skiva, ca 1,5 cm tjock, av ett blomkålshuvud som jag först putsat. Stekte blomkålsskivorna i rätt varm panna på båda sidorna i smörolja och kryddade med citronpeppar. Hällde på lite vatten och lät bräsera en stund så blomkålen mjuknat lite.

Hyvlade palsternacka i tunna långa skivor på mandolin. Lade i ugnsform med olja och lite flingsalt och lät gå samtidigt med kycklingen i ugnen tills den fick lite färg. Serverade den ugnsstekta kycklingen på den bräserade blomkålen med palsternackan på toppen. Hade också en sked bea (inte hemslagen) och några tomathalvor vid sidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.