Coq au vin på mitt vis

Jag hade några kycklinglårfileer i kylen och blev sugen på något mustigt. Fick bli Coq au vin på mitt vis. Fräste kycklinglårfileerna i smörolja och kryddade med salt och nymalen svartpeppar, tillsatte strimlor av rökt sidfläsk och skivor av färska champinjoner och lät steka ytterligare en stund. Lade åt sidan och fräste sedan schalottenlök, morotsbitar, en halv hackad gul lök och ett par krossade vitlöksklyftor i smörolja i pannan som jag tidigare fräst kycklingbitarna och fläsket i. Tillsatte finskuren färsk rosmarin, ett par lagerblad, en kvarts flaska rödvin, lite vatten och en sked grönsaksbuljongpulver. Lät sjuda tills morötterna mjuknat något. Tillsatte kycklingen och det rökta fläsket och redde av med beurre manié, dvs en mjöl- och smörblandning som fick smälta ner i pannan och ge en fin simmig konsistens.

Serverade den mustiga grytan med potatis som stekt i ugnen med smör, salt och ströbröd efter det att jag först kokat dem lätt i saltat vatten. Lite färsk spenat och tomater fick ackompanjera grytan på tallriken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.