Halstrade tunna laxbitar, gurka, tomat och sjögrässallad med rostade sesamfrön

En lätt rätt till kvällen, påkommen i all hast när jag köpt en fin bit lax och lite sjögrässallad från den asiatiska avdelningen i min affär. Hyvlade gurka på längden med mandolin, saltade på gurkorna och lät dem ligga och dra på skärbrädan en stund. Lade sedan upp på tallrikar. Skar tunna bitar av lax och lade över på en rostfri plåt, saltade och pepprade lite på laxen och lät den stå och dra en stund. Ställde sedan plåten på ett ugnsgaller på diskbänken och halstrade laxen med en gasolbrännare. Skar småtomater i halvor och lade upp på tallrikar som jag sedan fyllde på med sjögrässalladen och rostade sesamfrön på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.