Lax på ugnsbakad butternutpumpa med räkor i pepparrotskräm.

Såhär i pumpatider fick det bli en butternutpumpa som tillbehör till allhelgonamiddagen som för övrigt bestod av stekt lax kryddad med salt, peppar och rökt paprikapulver. Jag skalade och skar pumpan i bitar, lade i ugnsform med olja, flingsalt, repad timjan och en riven vitlöksklyfta. Körde i 200 graders ugn tills pumpabitarna mjuknat.

Skar laxen i portionsbitar, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen runt om på varje bit. Pudrade rökt paprikapulver på ”köttsidan”. Stekte i het panna, på skinnsidan först och vände sedan och lät steka på lägre värme tills laxen var lagom genomstekt.

Serverade den stekta laxen utan skinn på den rostade pumpan med nyriven pepparrot över. Till det en sked räksallad som jag hade förberett av grovskrurna räkor i lag blandade med en msk creme fraîche, en halv msk majonnäs, riven pepparrot, finskuren dill, salt och nymalen svartpeppar. Lite tomatklyftor och långbladig persilja fick stå för det färgglada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.