Krondillpocherad gösfilé med potatispuré, broccoli och smörstekta morotsstavar

Inget stekt ikväll, bara snällt för magen med pocherad fisk. Kokade upp en buljong av vatten, dillstjälkar, krondill, en liten skvätt vitvinsvinäger och salt, lät sjuda en stund så dillsmaken satte sig ordentligt. Saltade lite på de hopvikta gösfiléerna och lade ned dem i den sjudande buljongen, vred av värmen och lade över folie och lät stå på plattan och gå färdigt lagom till serveringen.

Kokade potatis till purén och lade i broccolibuketter en stund i koket, lät ligga så det bara mjuknade lite, ville ha bra med tuggmotstånd kvar som kontrast till fisken och purén. Höll broccolin varm på folien över fisken. Sjöd stavar av morot i smör blandat med några skedar buljong.

Serverade allt på varma tallrikar och sen blev det faktiskt en flaska lätt rött också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.