Långbakad lammskuldra i buljong med lök och rotfrukter

Jag hade en lammbog med ben i frysen som jag tinade upp i kallt vatten. Torkade av och kryddade med persilade, vitlökspulver och salt. Lade i ugnsform och ringlade över lite olivolja och toppade med några kvistar timjan. Ställde i mitten av ugnen på 110 grader och körde nästan hela dagen. Mot slutet drog jag på lite mera värme för färgens skull.
Skar morot, potatis, palsternacka och röd lök i bitar, lät allt fräsa lätt i smörolja utan att ta färg, tillsatte lite vatten, äppelmust och en tärning grönsaksbuljong och ett lagerblad. Plockade isär köttet från benen och lade benen i rotfruktskoket som fick sjuda under lock tills rotfrukterna mjuknat något. Plockade upp benen, smakade av med vinäger, nymalen svartpeppar. Tillsatte mangold och tomater skurna i bitar som fick ett uppkok tillsammans det plockade köttet som också åkte i för att bli varmt.
Serverade på varma tallrikar och lite fylligt rödvin till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.