Helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör serverad med kryddig korv.

 

Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”.

Satte ugnen på 200 grader, ansade blomkålen och ställde hela huvudet i en ugnsform och smorde in det med 100 gram rumsvarmt smör och saltade ovanpå det. Bakade mitt i ugnen i ca 10 minuter, vred ned värmen till 150 grader och körde ytterligare 40-60 minuter (beroende på storlek på blomkålen och vilken grad av genomstekning man vill ha). Smälte ca 100 gram smör i en kastrull och lät det försiktigt brynas. Lade i salvia och kapris och lät steka en kort tid (ca 20 sekunder). Tillsatte lite juice från en citronskiva och smakade av med salt.

Serverade blomkålen isärplockad med smöret, tomater och stekt kryddkorv av god kvalitet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *