Välkryddad kycklingklubba med ”lyxris”.

Det här med ”lyxris” är faktiskt en inspiration från London för väldigt många år sedan. Åt då på en asiatisk restaurang där vi bl.a fick ett riktigt lyxris blandat med räkor, ärtor och ägg med angenäm kryddning. Återfaller då och då med olika former av ”lyxris” på menyn här hemma. Den här gången blev den enda lyxen lite frysta ärtor som jag blandade upp i det det färdigkokta jasminriset. Hade tidigare blandat ihop en kryddpasta av rökt paprikapulver, salt, vitpeppar, vitlökspulver, rapsolja och lite tamarindpasta. Gned in kycklingklubborna med citron och sedan kryddpastan, stekte 180 graders varmluft i ca 45 minuter och serverade sedan med lyxriset kryddat med cayennepeppar, skyn från ugnsformen och lite skurna tomater.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.