Inkokt lax sous vide med remouladsås och kokt färskpotatis.

Midsommartid och dags för sommarmat. Hade kokat in en bit lax för några dagar sedan. Kryddade den först med salt, nymalen svartpeppar och rökt paprikapulver och packade i vakumpåse. Körde sous vide 55 grader i ca 1 timma. Kylde sedan snabbt ned i isvatten och förvarade sedan i kylen. Står sig säkert bra i minst två-tre veckor skulle jag tro.

Kokade färsk potatis, det var nog den första färska potatisen för säsongen som var värd att kallas potatis. Alltid samma visa med den tidiga potatisen, vattnig, smaklös och taskig konsistens. Blandade en remouladsås med lite sting av en sked Colmans senapspulver utrört i lite vatten, en sked vardera av majonnäs och creme fraîche och lite finhackade picklade grönsaker.

Serverade den kalla inkokta laxen med såsen och den nykokta potatisen med sallad och tomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.