Ugnsbakad torskrygg på sauterade grönsaker med ägghack och smörsky

Inte den vackraste tallriken kanske men himla gott i alla fall. Saltade på torskryggbitarna och ställde i kylen ett par timmar innan tillagningen. Hårdkokade ägg och spolade i kallt vatten så de svalnade ordentligt. Stekte hastigt lite grönsaker, som idag bestod av hyvlad fänkål, finskuren spetspaprika och tunna slantar av purjolök. Saltade och ställde av från värmen medan de fortfarande var tuggmotstånd i grönsakerna.

Körde de lätt rimmade torskbitarna i 165 graders ugn med en klick smör på varje. Tog ut när de var precis färdiga och serverade på grönsaksbädden med ägghacket, som jag blandat med lite löjrom och dill, ovanpå. Öste över smörskyn från ugnsformen och serverade potatis och en limeskiva till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.