Stekt benfritt kycklinglår på surdegsbröd och gurksallad i ramslöksmajonnäs

Köpte ett paket benfria kycklinglår (eller kycklinglårfileer som man kallar det) i tisdags. Det kan man göra mycket gott med. Idag plattade jag ut några bitar, bankade ut med en kastrull när jag lagt kycklingbitarna mellan plast. Kryddade med sellerisalt och stekte i smörolja och höll sedan på värme i ugn. Hade tidigare skivat slanggurka på längden, saltat och lagt i ett durkslag så den fick vattna ur en del. Blandade yoghurt och ramslöksmajonnäs och nymalen svartpeppar, vände ned den avrunna gurkan och blandade om ordentligt. Stekte slutligen ett par skivor surdegsbröd och serverade de stekta lårfiléerna med lite ruccolasallad på den ena brödhalvan, skedade över gurksalladen och lade den andra brödhalvan på toppen med ett par tomatklyftor till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.