Långbakad pingvinklubba med gröna bönor och rotsellerikräm

Sög på ramarna även idag, dvs var inte och handlade utan riggade till en god middag av det som fanns i frys och kyl. Hade förkokta lättrimmade pingvinklubbor i frysen som blev huvudråvaran för kvällen genom att de bara värmdes upp i folie. Gjorde en rotsellerikräm av en hel rotselleri som jag tvättade av och bakade hel i 175 graders ugn tills den var riktigt mjuk inuti. Lät foliepaketet med pingvinklubborna gå med i ugnen de sista 45 minuterna. Totalt låg nog rotsellerihuvudet i ugnen ca 3 timmar. Lät rotsellerin svalna något innan jag skalade med en kniv och skar i bitar och lade i mixern tillsammans med salt, nymalen svart- och vitpeppar, uppkokt grädde och några klickar smör. Mixade till en slät kräm och serverade den på varma tallrikar med de varma pingvinklubborna och tinade gröna bönor som jag värmt i kastrullen med lite smörolja och en nypa salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.