Rullar av rödspättafilé i vitvinssås med dill och räkor

Igår kväll blev det rödspättafiléer som jag kryddade med salt och nymalen vitpeppar och rullade ihop. Gjorde en vit grundsås med bottrenredning, lite spad från räkor i lag, grädde och en skvätt vitt vin. Smakade av med salt och nymalen vitpeppar, lite pressad citron och en knippa finskuren dill. Lade ned rödspätterullarna i såsen, täckte med folie och lät det varsamt sjuda tills fisken blivit precis genomkokt.

Hade finstrimlat morot och spetspaprika som jag wokade hastigt i olja och kryddade med salt, nymalen svartpeppar och rostade sesamfrön. Serverade fisken i såsen med nykokt potatis, de wokade grönsakerna samt räkor och en dillvippa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.