Älgfärsschnitzel med fattigmanspotatis

fullsizeoutput_1ff0

Viltfärs är ju väldigt mager och kräver enligt min mening att man fixar till den så den inte blir torr. Tog ju fram älgfärs från frysen härom dagen då jag gjorde gräddig älgfärssås till pastan. Nu var det lite färs kvar i kylen som jag kryddade upp med salt och nymalen svartpeppar och rörde ned en msk vatten och blandade om ordentligt. Plattade sedan ut till tunna färsbiffar på vattenstänkt folie, dubbelpanerade sedan, först vetemjöl, sen uppvispat ägg och sist ströbröd med lite salt i. Stekte så varsamt i smörolja och lade på varmhållning i ugnen efterhand.

Serverade schnitzlarna på ”fattigmanspotatis”, eller Patata Povre på spanska, är ju egentligen bara stekta skivor av potatis och lök som sedan fått sjuda i buljong tills den blivit genomkokt och buljongen nedkokt och simmig. På toppen några tunnhyvlade morotsslantar och så lite saltgurka vid sidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *