Kycklingfrikadeller i tomatsås med spagetti

fullsizeoutput_1f76

God fortsättning på 2017. Jag har ägnat helgerna till traditionell matlagning och vad som hör till enligt vana och tradition. Egentligen är jag lite less på våra traditionella smörgåsbord som ser likadana ut oavsett om det är jul, påsk eller midsommar. Men nu tar vi nya tag, inte för ett jag har avgett några nyårslöften utan mera för jag vill fortsätta att inspirera till enkel vardagsmat lagad från grunden och lite idéer om hur man tar hand om rester utan att det blir tradigt.

Dagens frikadeller lagade jag av ett paket kycklingfärs som jag blandade upp med salt, nymalen vitpeppar, ägg, ströbröd och en skvätt grädde. Trots att jag kallar dem frikadeller fick de åka ned i stekpannan och få lite stadga runtom innan jag lade över dem i en tomatsås som jag kokat ihop av hackad rödlök, en riven vitlöksklyfta, tomatpuré, en burk krossade tomater, en skvätt balsamvinäger samt salt och peppar. Mixade såsen så den blev slät innan jag lade över frikadellerna för att sjuda klara och bli genomkokta.

Serverade frikadellerna med såsen, riven parmesanost och nykokt spagetti. Inte utan man tänkte på Lady & Lufsen när jag ställde fram på bordet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.