Chiligryta på älgbog, humus, grönsallad och varma tortillabröd

fullsizeoutput_1f3f

Inte mycket att orda om kanske men chiligrytan gjorde jag av finskurna bitar av bog från älg, lök, vitlök, morötter, spetspaprika och en torkad chilifrukt från egen odling, vågade bara ta en för den är stark som tusan. Fräste, pudrade över med vetemjöl, tillsatte tomatpuré och salt och spädde med Julmust, ja du läste rätt, julmust från förra året fick stå till tjänst till dagens gryta. Tillsatte också lite balsamvinäger och nymalen svartpeppar och ställde grytan med lock i 150 graders ugn i drygt 2 timmar. Tog sedan ut och smakade av – helt perfekt i både smak och konsistens!

Serverade chilin med humus, grönsallad och uppvärmda tortillabröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *