Pocherad Mälargös, grillad pak choi, pressad potatis, stekt svart trumpetsvamp och havskräftsås

fullsizeoutput_1f3e

In i frysen igen, tog fram två fina gösfiléer och en påse med skal och klor från tidigare fröjder med havskräftor. Tog ut det lilla kräftköttet som fanns kvar och knäckte resten och fräste i rapsolja tillsammans med en hackad gul lök och en vitlöksklyfta som jag tryckt sönder på skärbrädan. Tillsatte tomatpuré och fräste ytterligare någon minut innan jag slog på lite sherry och vatten så det täckte skalen. Fick sedan sjuda med ett par lagerblad och några svartpepparkorn ca 20 minuter. Silade av skal, lök och kryddor och lät den fina buljongen reducera ned till en knapp dl. Spädde med grädde och smakade av med salt och lät sjuda tills såsen tjocknat något.

Skar och vek portionsbitar av gösfiléerna, saltade runt om och lade i smord ugnsform. Körde i 165 graders ugn och slog över potatisvattnet när potatisen var färdigkokt. Bakade färdigt och tog ut ur ugnen.

Delade pak choi huvudet i två delar och stekte i het panna i olja med snittytan nedåt. Vände och smulade lite flingsalt över.

Serverade den pocherade gösfilén med pak choi, den härliga såsen, pressad potatis och smörstekta trumpetsvampar. Toppade med lite kött från havskräftklorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.