Fusion food, rester av gnocchi med kroppkaksaccent.

fullsizeoutput_1d86

Jag fick glädje av gårdagens mödor i köket idag också. Gjorde ju en sats gnocchi med härlig Italiensk tusch. Nu hade jag gnocchi kvar som var lagom till två personer. Degen till gnocchin är ju nästan identisk med den man gör Småländska kroppkakor av, så varför inte! Har nästan jämt någon liten bit rökt skinka eller sidfläsk i kylen så jag stekte och kryddade upp finskuren flatrökt skinka med likaså finhackad lök. Stekte i en försvarlig mängd smör, kryddade med salt, svartpeppar från kvarn och mortlad kryddpeppar. Sedan i med gnocchin som fick värmas i den välkryddade smör-,lök- och skinkröran. Serverade med de traditionella rårörda lingonen. Det skirade smöret var ju redan med i röran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.