Hemgjord pasta med sås på rökt lax toppad med tryffelpecorino

img_2208

Fick för mig att göra egen pasta till kvällen. Hittade ett enkelt och bra recept som jag gärna förmedlar här. Siktade ca 200 gram durumvetemjöl på bänken, gjorde ett hål i mjölhögen där jag hällde två ägg som jag rört ihop med en skvätt god olivolja och en nypa salt. Nöp ihop till en deg och knådade smidig och jämn och lade i plastfolie att vila minst en halvtimma. Mjölade bänken med durumvetemjöl och kavlade sedan ut i omgångar så tunt jag kunde. Vek ihop de utkavlade degrundlarna och skar i önskad bredd, vecklade ut banden och lade på bräda att torka lite. Kokade sedan i saltat vatten ca 2-4 minuter. Hällde av i durkslag som vanligt och spolade över lite vatten. Tillbaka ii kastrullen med olivolja och några varv med svartpepparkvarnen och lite flingsalt över. Resultatet blev jättebra, matigt och gott.

Serverade den nykokta pastan med en sås som jag gjort av en gräddig bechamelsås smaksatt med lite fiskbuljong och varmrökt lax. Toppade med hyvlad tryffelpecorino och lite grönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.