Isterband med lättstuvad blomkål och stekta äppeltärningar

img_2179

Köpte några goda isterband, signerade Andersson & Tillman i Uppsala, med bra röksmak och syrlighet. Till de stekta isterbanden serverade jag lite lättstuvad blomkål där jag först hade kokat blomkålsbuketter i saltat vatten en stund och sedan hällt av och sparat kokvattnet. Lade den kokta blomkålen åt sidan på en tallrik och gjorde en bottenredning som jag spädde med kokvatten och en skvätt grädde. Smakade av med lite nymalen vitpeppar, sältan var redan bra, fanns tillräckligt i kokvattnet. Lade ned blomkålen i såsen och värmde upp. Stekte isterbanden i lite smörolja, efter en stund tillsatte jag grovt tärnade äpplen som fick steka med isterbanden och dra åt sig av vätskan som isterbanden släppte ifrån sig. Det blev en trevlig smakbrytning mellan syran i isterbanden och sötman i äpplena. En nypa ärtskott som kronan på verket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.