Halstrad tonfisk med sesamfrön, couscoussallad och rostade macadaminötter

IMG_2054

Köpte ett par skivor färsk tonfisk, rätt eller fel ur miljösynpunkt eller etiskt? Gjorde iordning ett par portioner couscous som jag blandade upp med babyspenat och lite tärningar av gul squash, lade upp på tallrikar och toppade med skurna tärningar av tomater. Hällde över lite sesamolja innan jag hettade upp stekpannan först för att rosta macadaminötter och sedan för att halstra tonfiskskivorna som jag först preparerat med salt och nymalen vitpeppar och penslat med olivolja. Halstrade tonfisken snabbt i het panna, bara någon minut på varje sida. Skar upp fisken i tjocka skivor, toppade med rostade sesamfrön och de rostade macadaminötterna och serverade al`la minute med en citronklyfta till. Offrade oss på en flaska rött också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.